PİN İLE SU SPORLARINI İNCELEMEYE NE DERSİNİZ?


Eveet, bu hafta çok keyifli bir konu ile geldik. Havalar artık tam anlamıyla ısınmışken, yaz artık geldi diyebiliyorken neden biraz su sporları hakkında konuşmayalım ki? Düşündük ve bu haftaki bloğumuzda su sporlarını Pin’ lemeye karar verdik.

Pin Vitaminli Soğuk Çay ile su sporlarına göz atmaya hazır mısınız?


Rüzgar Sörfü & Katamaran


Rüzgar Sörfü

Rüzgâr sörfü çoğunlukla iki ile beş metre arasında bir tahta (board) ve bir yelken ile yapılan, hareketi yelkene bağlı olan su sporudur. Yelken grubu tahtaya her yönde serbestçe dönebilen esnek bir mafsal ile bağlıdır. Dümen ile yönlendirilen bir yelkenli den farklı olarak rüzgâr sörfü direk ve yelkeni döndürülerek, eğilerek ve tahtasının üzerine basılarak yönlendirilir. Birçok spora kıyasla daha çeşitli kas gruplarını çalıştırır. 7 yaşından itibaren başlanılabilen rüzgar sörfü, bireyin doğayla bütünleşmesini sağlayarak stresten uzaklaştırmakta, aynı zamanda da çevresel ve kişisel zorluklarla soğukkanlılıkla mücadeleyi öğrenmesine yardımcı olur.

Katamaran

Katamaran birbirine bağlı iki gövdeden oluşur. Olumsuz hava şartlarında idaresi yelkenliye kıyasla daha zordur fakat katamaranlar ağırlık merkezinin paralel iki gövde arasına düşmesinden ötürü daha zor devrilen deniz taşıtlarıdır. Daha büyük yelkenler taşıyabilen katamaranlar daha fazla hız yapabilirler.


Wakesurf


Wakesurf yaklaşık 1,5 metre uzunluğunda kısa bir sörf tahtasıdır, motorlu bir tekneyi takip eden sörfçü teknenin yarattığı dalgaları kullanarak hareketini sağlar. Wakeboard’dan farklı olarak sörfçü tekneye herhangi bi rip ile bağlı değildir. Tekne hız kazandıkça çekme halatına tutunan sörfçü saatte 9‑11 mil arasında bir hıza ulaşır. Daha sonra ayakta sörf pozisyonuna atlar, ipi düşürür ve teknenin yarattığı dümen suyunda sörf yapar.

https://www.instagram.com/p/CRd0yYulwsN/



Wingfoil


Altına hydrofoil takılı bir windsurf tahtasıyla, yelken‑direk‑bumba takımı yerine elde tutulan yarı şişme bir kanatçıkla suyun üzerinde yükselerek hareket sağlanan su sporudur. Kanadı idare etmek, rüzgara nasıl tepki verdiğini ve el‑vücut pozisyonundaki değişikliklerin kanadı nasıl etkileyeceğini anlamak için kuru arazide biraz zaman harcamanız tavsiye edilir. Kanadı kullanmak size yabancı gelmediğinde denize çıkmayı deneyebilirsiniz.


SUP Yoga & Paddleboard


İngilizcesi "stand up paddle board yoga" olan SUP’un Türkçe karşılığı "ayakta kürek sörfü yogası" dır. Deniz, havuz ve göllerde “paddle board” isimli uzun ve kalın tahta üzerinde hareketi dengelemek için kürek kullanılarak yoga yapılmasına denir. SUP yoga, pozisyonlar arasında geçiş yaparken stabil kalmanız için odaklanmanızı ve dengenizi bulmanızı gerektirir. Karada çalıştırmadığınız kaslarınızı aktive ederek farklı pozisyonları bulmanıza yardımcı olur. Suyun verdiği dinginlik ile iç huzurunuza katkıda bulunur.

@pinsogukcay

Su sporlarını hem anlattık hem yaşadık. O sırada da ortaya çıkan keyifli görüntülerden hazırladığımız Pin videolarını sizin izlemeniz için de bırakıyoruz. Bir sonraki bloğumuzda görüşmek dileği ile.. O zamana kadar Pin’ lenmeyi unutmayın...

Sevgiler