Herkese Merhaba. Bu hafta ki yazımızda sizler için metabolizmayı hızlandıran çayları araştırdık. Metabolizmanın yavaş olması kilo vermeyi zorlaştırıcı bir etkiye sahiptir. Bitkisel çayların da metabolizma üzerinde hızlandırıcı bir etkiye sahip olduğu bilinmektedir.

Sadece bitki çayı tüketerek zayıflamak mümkün değildir. Ancak zayıflama sürecinde olan kişilere yardımcı olan, metabolizmayı hızlandıran ve yağ yakıcı etkiye sahip olan bazı bitki çayları vardır. Hadi gelin hep beraber metabolizmayı hızlandıran çaylara bir göz atalım.


Yeşil Çay

Zayıflamak için en çok tercih edilen çaylardan biri yeşil çaydır. Yeşil çay, stresi azaltır ve rahatlamayı, sakinleşmeyi sağlar. Yapılan pek çok araştırma yeşil çayın metabolizmayı hızlandırmasının yanı sıra yağ yakımını da kolaylaştırdığını söylüyor. Yemeklerden sonra içildiğinde kan şekerinin bir anda değil yavaş yavaş yükselmesini sağladığı için iştahı azaltıyor ve bu sayede kilo verdiriyor.


Moringa Çayı

Pin Vitaminli Soğuk Çay’ın da içeriğinde bulunan son yıllarda en trend bitkilerden Moringa Çayı, metabolizma hızlandırıcı özelliği ile yeşil çayın pabucunu dama atıyor. Metabolizmayı hızlandırmasının yanı sıra Moringa çayının bir diğer en önemli etkisi de, vücutta meydana getirdiği güçlü tokluk hissi ve iştah kesici özelliğidir. Moringa çayı, mideyi ve bağırsakları rahatlatarak şişkinliğe engel olur, ödem attırır. Sindirimi 3 kat arttırır ve yağ yakmayı kolaylaştırır. Moringa çayını sıvı gıdada kullanan tek marka olan Pin Vitaminli Soğuk Çay ; orijinal şeftali, limon , mandalina aroma tercihleri ile size hem lezzetli hem vitaminli bir alternatif sunuyor.  Dolayısıyla, moringa bitkisini PinVitaminli Soğuk Çay ile de tüketebilirsiniz.


Zencefil Çayı

Sindirim sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlar. Damarlardaki kan akışını hızlandırarak vücut ısısının artmasını sağlar ve bu sayede metabolizmayı hızlandırır. Vücudun doğal temizlik ve detoks sürecini canlandırmaya yardımcı olur.


Beyaz Çay

Beyaz çay, içerisindeki katesin ve kafein maddeleri sayesinde metabolizmayı hızlandır. Vücuda alınan yağların depolanmasını önlüyor. Bileşeninde bulunan "epiogallocateschin -3-gallat" ile besin yoluyla alınan yağların yakımını kolaylaştırır. Antioksidan bakımından oldukça zengindir.


Mate Çayı

En çok talep gören çaylardan biri de mate çayıdır. Mate çayı, içinde bulunan kafein sayesinde vücudu uyarıcı etkiye sahiptir. Matein etken maddesi ile yağlarla savaşır. Metabolizmayı hızlandırır. İştahı bastırır ve bu sayede gereksiz kalori alımını önler.




Sizinle metabolizmayı hızlandıran çayların en trend olanlarını paylaştık. Ancak tekrar ediyoruz:


Sadece bitki çayı tüketerek zayıflamak mümkün değildir.


Kilo verme ya da formda kalmak için egzersiz ve diyetinize yardımcı sağlıklı bir yoldur bitki çayı tüketimi. Tüketim miktarlarında aşırıya kaçmak sağlığınız için bazı olumsuzluklara sebep olabilir. Özellikle kalp ve tansiyon hastaları daha dikkatli tüketmelidir, günde 2 fincan geçilmemelidir.

Bitki çayları, yemeklerden önce ya da sonra içilebilir. İkisinin de farklı faydaları vardır. Özellikle spor öncesi tüketilen çaylar, spor sırasında metabolizmayı hızlandırır, spordan alınan verimi ve yağ yakımını artırır. Yemekten sonra içilen çay ise, bağırsak metabolizmasını hızlandırır, sindirimi arttırır ve sonuçta yine yağ yakımına etki eder.