Bu makalemizde çocuklar için sağlıklı içecek alternatiflerini araştırdık. Günümüzde, sağlıklı yiyecek alternatiflerine kolaylıkla ulaşabilirken, sağlıklı içecek denildiği an aklımıza çok fazla alternatif gelmiyor maalesef.

Çocukların sağlıklı yiyecekler tüketmesinin önemli olduğunu biliyoruz. Peki ya sağlıklı içecekler? Hadi gelin onları sağlıklı içeceklerle tanıştıralım. Tahmin edeceğiniz gibi Pin Vitaminli Soğuk Çay olarak çocukların sağlıklı besin ihtiyaçlarını karşılamasına büyük önem veriyoruz. Çocuklarınız için hem sağlıklı hem de onların sevebileceği lezzette içecekler bulmak zor olabiliyor bunun farkındayız. Çoğu çocuk tatlı şeyleri sever ve şekerli içecekler ister. Ancak, onları daha dengeli seçeneklere yönlendirmek genel sağlıkları için oldukça önemlidir.

Bizler de çocukların besin ihtiyaçlarını karşılamanın önemiyle ilgili düşüncelerimizi ve çocuklarınız için en sevdiğimiz sağlıklı içecek seçeneklerinden birkaçını paylaşmak istedik. Hadi gelin, birlikte inceleyelim;

Çocuklar Bir Günde Ne Kadar Sıvı Tüketmeli?

Çocukların vücutlarının en iyi şekilde çalışması elbette yaşlarına ve aktivite seviyelerine bağlı olarak değişkenlik gösterse de günde 1 ila 2 litre sıvıya ihtiyaçları vardır. 1-3 yaş arası günde 1 litre, 4-8 yaşındakiler günde 1,2 litre, 9 yaşından büyükler en az 1,5 litre ve 12 yaşa ulaşan çocuklar günde 2 litre sıvı tüketmelidirler. Sıcak günlerde veya çocuğunuz özellikle aktifse daha fazla su tüketilmesi gerekebilir.


Çocuklar için Hidrasyonun Önemi:

Çocukların vücutlarının bileşimi, yetişkinlerden daha yüksek oranda vücut suyuna sahiptir. Dolayısıyla bir yetişkinden orantılı olarak daha fazla sıvı tüketmeleri gerekir.

Çocuklar hafif derecede susuz kaldıklarında, odaklanma ve konsantrasyon problemleri yaşayabilirler, baş ağrısına da neden olabilir, hatta huzursuzluk yaşayabilirler. İyi hidrasyon enerji seviyelerini yükseltebilir, vücut ısısını stabilize etmeye ve konsantrasyona yardımcı olabilir.

Özellikle çocuklar susadıklarının belirtilerini fark etmekte geç kalabilirler, bu nedenle evde iyi ve düzenli bir sıvı alımı rutini oluşturmak önemlidir. Ebeveynler sağlıklı içme alışkanlığı gösterebilirse, çocuklar da örnek alabilir. Gün boyunca öğünlerde veya atıştırmalıklarla birlikte bir içecek sunmak, genellikle çocuklarımıza yeterli sıvı tüketme fırsatı vermemizi sağlamanın oldukça iyi bir yoludur.


Peki ya Çocuklar için Sağlıklı İçecekler Nelerdir?

Her yaştan çocuk için su en iyi seçimdir. Su, sıfır kaloriye sahip olmasının yanı sıra, şekersiz ve sağlıklıdır. Öte yandan, çocuğunuz meyve suyunu seviyorsa, %100 meyve suyu tercih ettiğinizden emin olun. Ayrıca meyve suyu verseniz bile belli limitlerde tutmalısınız çünkü meyve suları da ilave şeker olmasa dahi şeker içerir ve kalorilidir. Şunu unutmayın meyve suyu içmek, meyveyi çiğ halde yemeye eşit değildir. Çünkü meyve suyu bir parça meyve gibi temel liflere sahip değildir.

Meyve suyundan gazlı içeceklere kadar çocuklara hitap eden piyasadaki birçok içecek seçeneği şeker veya yapay tatlandırıcı içerir. Çocuklarımızın iyi içecek seçimleri yapmalarına yardımcı olabilirsek, onların sağlıklı olmalarına yardımcı olabiliriz.

Soda da şekerle doludur - ortalama bir şişe soda yaklaşık 10 çay kaşığı şeker içerir. Bunu bir perspektife oturtmak gerekirse, 7 ila 10 yaş arasındaki çocukların tüm gün boyunca 6 çay kaşığı şekerden fazlasını almamaları gerekir. Bu tavsiye sadece bir şişe soda ile bile aşılmış olur. Çocuklar küçükken gazoz alışkanlıkları başlarsa, büyüdükçe artan miktarlarda içme ihtimalleri vardır. Daha büyük çocuklarda ve gençlerde, soda içmek aşırı kilo alımı ve diğer problemlerle ilişkilendirilmiştir. Kural olarak, küçük çocuklara veya okul öncesi çocuklara sunmayın. Daha büyük çocukların, ara sıra tüketilebilecek bir içecek olduğunu bilmelerini sağlayın. Çocuklarınız seviyorsa tamamen yasaklamayın - bu muhtemelen onu daha çekici kılacaktır ve fırsat bulduklarında aşırıya kaçmaya daha meyilli olurlar!

Hindistan cevizi suyu her zaman akla gelen bir içecek değildir, ancak süper nemlendirici güçleri ile bilinir. Kalorisi düşük ve doğal olarak yağsız olmasına rağmen, elektrolitlerin yanı sıra çeşitli besinlere de sahiptir.

Bizler, Pin Vitaminli Soğuk Çay ailesi olarak sizin için çok çalıştık ve hem sizin için hem çocuklarınız için lezzetli ve vitaminli tamamen kalorisiz, şekersiz, renklendirici ve koruyucu içermeyen, Pin Vitaminli Soğuk Çay’ı geliştirdik.

Pin Vitaminli Soğuk Çay; şeftalili, mandalinalı, orijinal ve limon tatları ile gözünüzden sakındığınız çocuklarınıza tereddüt etmeden sunabileceğiniz hem lezzetli hem vitaminli bir alternatif sunuyor.

Üstelik bir şişe Pin Vitaminli Soğuk Çay ile vücudunuzun günlük alması gereken C ve B vitamin ihtiyacınızın yarısını karşılayabilirsiniz.

Çocuklarınıza sağlıklı içecek alternatifleri seçmenin sizin için önemli olduğunu biliyoruz. Şunu unutmayın çocuklarınızın yeme içme alışkanlıklarını erken yaşta belirlemek onların hayatı boyunca sağlıklı bir yolda kalmasını sağlayacaktır.