Bağışıklık Sisteminizi Güçlü ve sağlıklı tutmanın yollarını merak ediyor musunuz?Hadi gelin hep birlikte inceleyelim;

Bağışıklık sisteminizi güçlü ve sağlıklı tutmak çok önemlidir. Biz de hem etkisini hala koruyan covid nedeni ile hem de bir mevsim geçişi zamanı olduğundan dolayı sizlerle bağışıklık sistemimizi nasıl güçlü tutmamız gerektiğini konuşmak istedik. İşte nasıl sağlıklı kalacağınıza dair bazı ipuçlarımız.

Bağışıklık Sisteminizi Sağlıklı Tutmak İçin İpuçları

Mevcut durum çok endişe verici olsa da, sağlığımızı korumak için hepimizin atabileceği birçok olumlu adım var.

Pin Vitaminli Soğuk Çay ailesi olarak sağlığınızı önemsiyoruz ve sizin için bağışıklık sisteminizi iyi durumda tutmanıza yardımcı olacak bazı ipuçlarını derledik.

Bol Bol Su İçin

Sağlıklı kalmak sadece iyi beslenmekle ilgili değildir, aynı zamanda susuz kalmamanızı da sağlamanız gerekir. İyi hidrasyon, vücudun ilk savunma hattı olan tükürük üretimini teşvik eder. Sıcak aylarda daha fazla içmek genellikle daha kolay olsa da, kışın zor olabilir. Bitkisel çay, şeker ilavesiz kabak ve aromalı sular, hidrasyonu korumak için sıvı tüketimini teşvik edebilir. Pin Vitaminli Soğuk Çay hem şekersiz ve kalorisiz içeriği ile hem de içerdiği vitaminler ve mineraller ile en lezzetli destekçiniz olacaktır.

Kaliteli Uyku Ve Dinlenme Bağışıklık Sistemimiz İçin Çok Önemlidir

Hepimiz gece 7-9 saat iyi bir uyku almanın önemli olduğunu biliyoruz. Bu uyku düzeni aynı zamanda vücudun T hücrelerinin virüslerle savaşmasına izin vererek bağışıklık sistemini güçlendirmeye de yardımcı olur. İyi bir gece uykusu T hücrelerinizi güçlendirirken, daha az uyku onları zayıflatır.

Haftalık rutininizde yeterince dinlendiğinizden emin olmak da önemlidir. Hepimizin yoğun bir hayatı var ve bazen sessizce oturup iyi bir kitap okumak ya da en sevdiğimiz dizileri izlemek size sandığınızın ötesinde iyi gelecektir. Özellikle çok egzersiz yapıyorsanız dinlenme çok önemlidir. Henüz yapmadıysanız egzersiz rutininize dinlenme günleri eklemeyi düşünün.

Yeterince dinlenmemek, ister yoğun yaşamlarımızdan olsun, ister yeterince dinlenmeden çok fazla egzersiz yapmaktan olsun, bağışıklık sisteminizi tüketebilir.

D Vitamini

D vitamini muhtemelen kemik sağlığı için daha iyi bilinir, ancak aynı zamanda bağışıklık sistemimizi güçlendirmede ve solunum yolu enfeksiyonlarını azaltmada da rol oynar. D vitaminini kendimizi güneş ışığına maruz bırakarak alırız. Yazın günlük dozumuzu almak için tek ihtiyacımız olan 5-10 dakika güneşte kalmaktır, ancak kışın bunu 15-20 dakikaya çıkarmak gerekir.

Dengeli Beslenme

Bol miktarda taze ürün içeren kaliteli ve çeşitli bir beslenme, vücudunuzun sağlıklı kalması için ihtiyaç duyduğu tüm besin maddelerini almasına yardımcı olacaktır. Vücudun bağışıklık sisteminin baskılanmasını önlemeye yardımcı olacak yeterli yakıtı almasını sağlamak için gün boyunca yeterince karbonhidrat yemek de önemlidir.

C Vitamini, B6 Vitamini ve E Vitamini gibi bağışıklık sisteminizi güçlü tutmada rol oynayan bazı besinler vardır. Demir, Ferritin, B12 ve tiroid fonksiyonu seviyelerinizi düzenli olarak izlemek, bağışıklık sisteminin nasıl çalıştığını anlamak için de önemlidir.

Pin Vitaminli Soğuk Çaylar 250 mllik bir şişesinde günlük almanız gereken vitamin ihtiyacınızın yarısını karşılayacaktır.

Egzersiz Yapmak Bağışıklık Sistemimizi Güçlendirir

Egzersiz, vücudunuzu sağlıklı tutmanın ve bağışıklık sisteminizi güçlendirmenin harika bir yoludur. Haftada en az 150 dakika orta yoğunlukta aktivite veya haftada 75 dakika şiddetli yoğunlukta aktivite hedeflemenizi öneririz.

Özetlersek; bu 5 adımın sağlığınız için önemi büyük. Sağlığımızın önemini daha da anladığımız bu günlerde sağlıklı içeceklerimizle Pin Ailesi olarak yanınızdayız. Birbirinden lezzetli ürünlerimize göz atabilirsiniz.